Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Tον τελευταίο καιρό δοκιμάζω πολλά καινούρια πράγματα. Ένα απ' αυτά είναι και το βάψιμο με chalk paint, Anny Sloan. Πρέπει βέβαια, να σας πω ότι έχω ήδη φτιάξει, πέρισυ το χειμώνα, χρώμα με ανθρακικό ασβέστιο (κιμωλία) κι έχω βάψει ένα σκαμπό. Tώρα όμως, αποφάσισα να κάνω το σεμινάριο με τα χρώματα της Αnny Sloan και να διαπιστώσω ''ιδίοις όμμασι'' τις διαφορές των υλικών....εκτός της οικονομικής!

 Πήρα λοιπόν αυτό το κουτί που έχω φτιάξει από ξύλα παλέτας (όλες γνωρίζετε την ''ποιότητα'' του συγκεκριμένου ξύλου) και πήγα στο σεμινάριο.

 Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Έβαψα πρώτα ένα σκούρο κόκκινο (primer red) και μετά από 6-7 λεπτά που στέγνωσε, πέρασα από πάνω το πράσινο (antibes green), αραιωμένο με ελάχιστο νερό.
 Δεν το έστρωσα παντού, το άφησα ελεύθερο όπως κάτσει και μόλις στέγνωσε το γυαλοχάρτισα ελαφρά κατά τόπους και στις ακμές.
 Το πέρασα με κερί, το έτριψα μ' ένα πανάκι και....τέλος! Είναι σα ν' αγγίζεις βελούδο, απίστευτη αίσθηση! Ξετρελλάθηκα όμως και με το δέσιμο των χρωμάτων. Όταν ξεκίνησα να το φτιάχνω είχα αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ το αποτέλεσμα στο μυαλό μου και μπορώ να σας πω ότι βγήκε αβίαστα!
 Κι αυτό είναι το σκαμπό που έβαψα με το ανθρακικό ασβέστιο. Το χρώμα άπλωσε πολύ καλά και κάλυψε τέλεια όλη την επιφάνεια. Αν και δεν έχει τη ζωντάνια του χρώματος της Sloan ούτε την απαλότητά του, εγώ θα το ξαναχρησιμοποιήσω σε πράγματα που δε με νοιάζει και πολύ γιατί είναι οικονομικό και συμφέρει. Τη συνταγή την έχω πάρει απ' τη ''ΛΑΜΠΡΟΎΚΑ'' και είναι πολύ απλή.
               3 κουταλάκια του γλυκού ανθρακικό ασβέστιο (το πήρα από μαγαζί με χημικά υλικά) 
               3 κουταλάκια του γλυκού νερό
               1 φλυτζάνι χρώμα πλαστικό
 Αναμιγνύουμε τα δύο πρώτα υλικά να γίνουν κρέμα και κατόπιν τα προσθέτουμε στο χρώμα, τ' ανακατεύουμε πολύ καλά και....βάφουμε! Μη ξεχάσετε το κερί στο τέλος και το τρίψιμο μ' ένα πανάκι.

Στο επανιδείν!                                         (Αγγελική)
Δημοσίευση σχολίου