Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Σας έχω πει ότι έχω ένα βίτσιο; Ε, ναι λοιπόν, ήρθε η ώρα να το μάθετε! Μ΄αρέσει να φωτογραφίζω πόρτες και παράθυρα! Είναι κάτι που κάνω πολλά χρόνια και με συγκινεί πάντα, το ίδιο πολύ. Με συγκινούν οι ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν πίσω απ' αυτές τις πόρτες,με μυστικά που δε γνωρίζω. Φτιάχνω τις ζωές τους όπως θέλω εγώ, τους δίνω πρόσωπα και ιδιότητες που, ίσως να μην είχαν ποτέ. Τούτο το ''βίτσιο'', μού προέκυψε στη Κρήτη, σε μια βόλτα που έκανα, σ' ένα εγκαταλελειμμένο χωριό του Λασιθίου, στον αγαπημένο μου Αι Γιάννη. Δυστυχώς το φιλμ από κείνο το χωριό και τα υπέροχα σπίτια του, χάθηκε αλλά το βίτσιο μου, έκτοτε,ζει και βασιλεύει! Πριν λίγο καιρό, μια όμορφη Κυριακή πρωί, πήγα βόλτα στον Πέλεκα, ένα γραφικό, πανέμορφο χωριό της Κέρκυρας. Περπάτησα στα στενά δρομάκια του, πλακόστρωτα, με σκαλοπάτια που είχε ξεθωριάσει ο ασβέστης, με τενεκέδες μισοσκουριασμένους αλλά γεμάτους λουλούδια. Κι άρχισα πάλι να φωτογραφίζω.....



















Στην αρχή, σκέφτηκα να γράψω δυο λόγια κάτω από κάθε φωτογραφία αλλά μετά, μετάνιωσα. Προτιμώ να σας αφήσω να φτιάξετε μόνες-οι σας τις ιστορίες που θέλετε εσείς, γι' αυτές τις πόρτες, τους ανθρώπους που έζησαν ή και ζουν ακόμα σ΄αυτά τα σπίτια, περπατούν σε τούτα τα δρομάκια που οι γάτες δεν ενοχλούνται απ' τους ξένους..                                                       ΑΓΓΕΛΙΚΗ

25 σχόλια:

  1. Σκέψου τις ζωές που μεγάλωσαν πίσω από αυτές τις παλιές πόρτες και πόσα μυστικά κρύβουν . Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, καλή μου Νικόλ, αυτά ακριβώς σκέφτομαι! Σε φιλώ και γω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικές !!!!!
    Να σου πω ότι κι εγώ έχω την ίδια μανία με πόρτες και μπαλκόνια της Αθήνας, αλλά δυστυχώς τις έχω από παλιά φωτογραφική με φίλμ... αν καταφέρω να τις ξανατραβήξω με τα νέα δεδομένα θα σας τις δείξω γιατί είναι επίσης πανέμορφες !!! Πάντως οι δικές σου είναι εξαιρετικές !!!! Να συνεχίσεις να τραβάς και να μας τις δείχνεις, είναι πολύ ωραία ιδέα !!!! Καλό ξημέρωμα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου, οπωσδήποτε να ξανατραβήξεις τις φωτογραφίες που λες! Θα ήθελα πάρα πολύ να τις δω και θα δεις κι άλλες δικές μου, σίγουρα! Μ΄αρέσει που έχουν κι άλλοι το ίδιο βίτσιο με μένα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχες οι φωτογραφίες σου, Αγγελική μου!!
    Τρελαίνομαι κι εγώ για τα όμορφα πορτοπαράθυρα!
    Στον Πέλεκα είχα πάει πριν από...30 χρόνια...μου άρεσε αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέριες!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες μου Μαριάννα, αν και δε φωτογραφίζω μόνο τα ''όμορφα'', όπως θα κατάλαβες. Φωτογραφίζω ό,τι με ''αγγίζει'' για κάποιο λόγο.... όπως κι αν είναι. Όσο για τον Πέλεκα, κάτι μου λέει πως ήταν πιο όμορφος πριν από 30 χρόνια....Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Τελικά τα κοινά μας είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε και φανταζόμαστε....!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αγωνιώντας να σε δω ξανά, σου στέλνω άπειρα Internetικά φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη ότι έχουμε πολλά κοινά εμείς οι δύο! Έρχομαι σε λίγες μέρες και θα μου δώσεις τα φιλιά κι από κοντά, αστέρι μου!

      Διαγραφή
  6. Καταπληκτικές φωτογραφίες. Μία τρέλα με τα παλιά κτίρια, τα μισογκρεμισμένα, την έχω και εγώ.
    Φιλάκια και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως έχουν μια μαγεία, κάτι πολύ ιδιαίτερο, όσο πιο παλιά, τόσο πιο μαγικά! Φιλιά Ελένη!

      Διαγραφή
  7. Καταπληκτικες!!!!!
    Μου αρέσουν πολυ όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες πόσο υπέροχες φαίνονται, παρ' όλη τη φθορά και τη καταστροφή τους; Φιλιά Δέσποινα, καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  8. Μοιραζόμαστε το ίδιο βίτσιο...χαχα!
    Καταπληκτικές φωτογραφίες!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΔΕΑ ΕΙΧΕΣ !!
    ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΛΗΚΤΙΚΕΣ !!
    ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ2008.ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεταξία, ελπίζω να κράτησες την πόρτα και να μην τη πήραν τα σκουπίδια...αν βέβαια είχες και το χώρο για να την φυλάξεις. Καλό Σ/Κ και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι φωτογραφίες σου έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον κι από το ηλιοβασίλεμα που θυμάμαι στο παρατηρητήριο του Κάιζερ εκεί στον Πέλεκα. Όπως λες είναι οι ιστορίες που εκτυλίχθηκαν πίσω από αυτές τις πόρτες που μας μαγνητίζουν και δουλεύει η φαντασία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τεράστιο το κοπλιμέντο σου για τις φωτογραφίες μου και σ' ευχαριστώ πολύ! Δεν ξέρω τίποτα από τη τέχνη της φωτογραφίας, μ' αρέσει να φωτογραφίζω ό,τι με συγκινεί και με ''πηγαίνει'' κάπου....ό,τι προκαλεί τη φαντασία μου...Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχες φωτογραφίες , άλλωστε κάθε πόρτα κρύβει μέσα και μια δική της ιστορία, την ζωή των ανθρώπων που έζησαν ή συνεχίζουν να ζουν πίσω από αυτή.Φιλιά...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Nαι, Γλυκερία, έτσι είναι. Όλες οι πόρτες κρύβουν πίσω τους πράματα και ιστορίες και χαρές και πόνους που ποτέ δε θα μάθουμε αλλά αυτή είναι και η μαγεία τους....Φιλιά και σε σένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι να πω....εξαιρετικές οι φωτογραφίες . Δε χορταίνω να τις κοιταω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χαίρομαι που σου άρεσαν τόσο πολύ. Φαίνεται ότι οι πόρτες, έχουν κάτι μαγικό! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα και καλώς σε βρήκα! Πολύ όμορφες οι πόρτες σου! Θα μπορούσα κάποια στιγμή να ζωγραφίσω δύο από αυτές που έβαλα στο μάτι? Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλό μήνα Αλεξάνδρα! Και βέβαια μπορείς να ζωγραφίσεις όσες πόρτες θέλεις, δε νομίζω ότι θα παρεξηγηθεί κανείς! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή